General

CHISINAU 

City Break 2018 – 4 zile

 

Date de plecare : 04.07; 01.08; 12.09; 10.10; 28.11.2018

Tarif : 149 euro/ persoana

Servicii incluse : 

  • 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*/4* in Chisinau.
  • transport autocar – clasificat pentru curse internationale, pentru imbarcare din Sibiu.
  • insotitor de grup din partea agentiei de turism.

Nu sunt incluse : supliment pentru imbarcare din Ardeal – minim 4 persoane – Cluj Napoca – 25 euro/ persoana, Turda-Aiud- Alba Iulia-Deva-Sebes – 20 euro/ persoana, bilete de intrare la obiective turistice inscrise in program, asigurare storno si medicala obligatorie, Crama Cricova si Orheiul Vechi – 45 euro/ persoana.

ZIUA 1 – Ora 06:00 – plecare din Sibiu pe traseul : Sibiu – Fagaras – Brasov – Tg. Secuiesc – Onesti – Adjud – Barlad – Albita – Chisinau. Cazarea la hotel 3*/4* in Chisinau.

ZIUA 2 – Dupa micul dejun vom porni in excursia optionala . Vom incepe cu vizita la Crama Cricova- cea mai mare crama din lume, cu strazi subterane cu denumiri de vinuri. Se viziteaza Orasul Vinurilor ce include: strazi subterane ce depasesc 60 km lungime, sectia de maturizare a vinurilor de marca, sectia de producere a vinului spumant clasic, Colectia Nationala si salile de degustare. Optional, degustare de vinuri. Dupa vizitarea cramei, vom porni spre Codrii Orheiului unde vom vizita Mănăstirea Curchi, o mănăstire de călugări si una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii basarabene, constituita în secolele XVIII – XIX. Apoi vom continua spre Orheiul Vechi, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova, care a pastrat ramasitele Hoardei de Aur din epoca dacica si ofera o priveliste superba asupra canionului format de raul Reut. Se viziteaza zona Pestere – Butuceni, Potarca, Selitra si Scoc, pe teritoriul carora se afla ruinele unor fortificatii, locuinte, bai, lacasuri de cult (inclusiv manastiri rupestre) atit din perioada tataro-mongola cit si moldoveneasca. Dupa turul pietonal vom avea timp liber pentru pranz dupa care ne intoarcem in Chisinau . Cazare si timp liber.

ZIUA 3 – Mic dejun. Vom face un tur panoramic si pietonal in Chisinau (aprox. 3 ore) . Printre obiectivele vizitate se numara: Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant cu statuia acestuia – principala artera a orasului, Universitatea, Parcul Poporului, Arcul de Triumf, Aleea Clasicilor, Catedrala Mitropolitana, Tribunalul, Parlamentul. Vizita la magazinul de bomboane Bucuria. Timp liber.
ZIUA 4 – Mic dejun. Eliberarea camerelor. Vom vizita manastirile Suruceni, Capriana si Hincu. In apropiere de Chisinau, langa satul Suruceni, pe o colina impadurita, inconjurata de vii si livezi, in preajma rauletului Suruci, se gaseste manastirea de calugarite Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul intemeierii acesteia este considerat 1785. Manastirea de calugari Capriana este unul dintre cele mai vechi asezaminte monastice domnesti din Moldova, la constructia caruia au contribuit multi domnitori, printre care si Stefan cel Mare. In fata ei se afla o alee de plopi piramidali imbinati cu castani, un helesteu si un dig peste raul Isnovet. Continuam traseul prin Codrii Moldovei si ajungem la manastirea Hancu, situata langa o vale adanca, pe o mica colina, astfel de relief nemaiintalnindu-se la manastirile basarabene. Aici, un interes deosebit prezinta cele doua biserici din piatra: biserica de vara cu hramul „Cuvioasa Parascheva” si biserica de iarna cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Dupa vizita la manastiri pornim spre Romania. Dupa trecerea frontierei moldo-romane ne continuam drumul si vom ajunge la destinatie seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Pentru rezervari, va rugam sa contactati agentia la unul din numerele de telefon : 0722 558 458/ 0723 455 555 sau pe adresa de email : turism@teron.ro

Din pacate nu exista impresii pana acum despre aceasta destinație turistica.