General

ANTALYA – KONYA – CAPPADOCIA – ANTALYA 

Perioada 25.04 – 02.05.2018/ 8 zile

 

Tarif : 539 euro/ persoana

Program inedit, care combina istoria, cultura si atractiile naturale cu vizitarea orauslui Antalya.

Cappadocia – o lume de basme cu turnuri fermecate, formatiuni vulcanice cu forme misterioase si biserici sapate in stanci de catre primii crestini;

Antalya – oras situat pe coasta Marii Mediterane, cu plaje aurii si numeroase posibilitati de shopping;

Konya – casa misticului filozof Rumi, fondatorul Dervisilor rotitori.

 

Tariful include : 

 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4*;
 • taxe locale;
 • transport cu autocarul sau microbuzul pe perioada excursiei in Turcia;
 • bilete de intrare la obiectivele din program;
 • bilet avion zbor direct charter;
 • ghid local in limba romana pe perioada excursiei in Turcia;
 • transfer aeroport – hotel – aeroport;
 • taxe de aeroport.

Nu sunt incluse : bauturile, mesele nespecificate in program, bacsis, asigurare medicale, orice alt serviciu necuprins in program.

Excursii optionale : 

 • Valea Ilhara : 55 euro/ pers
 • seara turceasca : 40 euro/ pers
 • Derwish Show : 20 euro
 • zbor cu balonul cu aer cald : 150 euro/ pers

**Nota : tarifele excursiilor optionale sunt informative si pot suferi modificari.

Mai jos regasiti programul excursiei detaliat.

Program

Ziua 1 : Bucuresti - Antalya.

Aeroportul Otopeni, îmbarcare pe cursa charter București-Antalya; sosire în Antalya, preluare de la aeroport și transfer către hotelul de 4*, timp liber pentru odihnă.

Ziua 2 : Antalya - Konya.

Check out de la hotel și plecare cu microbuzul/autocarul spre KONYA. La sosire se vizitează Mănăstirea Mevlana, mormântul lui Jalal ad-Din Muhammad Rumi, un filozof mistic al Islamului, cunoscut și sub numele de Mevlana sau Rumi, fondatorul ordinului Dervișilor rotitori. Înnoptare in Konya hotel 4*.

Ziua 3 : Cappadocia.

După micul dejun, plecare către CAPPADOCIA; pe drum se vizitează Caravansaraiul Sultan Han, un han important datând din sec. 13, folosit de-alungul Drumului Mătăsii. Opțional, se pot vizita Valea și Cheile Ilhara, săpate de natură în relieful vulcanic pe o lungime de 16 km în partea de sud a Cappadociei.
Opțional, participarea la un ritual al Dervișilor rotitori, o ceremonie de 45 minute care reprezintă o călătorie mistică prin dragoste spre adevăr și perfecțiune. Cazare la hotel boutique 4* în Cappadocia.

Ziua 4 : Cappadocia.

La primele ore ale dimineții excursie optională cu BALONUL cu aer cald; este o experiență unică ce nu poate fi exprimată în cuvinte, trebuie traită pentru a putea fi înțeleasă cu adevărat, peisajele selenare admirate din balon sunt cu adevărat captivante și alcătuiesc un decor desprins din basmele copilăriei.
Călătoria prin Cappadocia continuă către văile Pasabag și Devrent, unde veți admira turnurile sculptate de natură în stâncile asemănătoare unor coșuri de fum sau ciuperci ce par locuințele unor creaturi din poveștile fantastice. Această zonă este faimoasă și pentru orașele sale subterane locuite în trecut de populație pentru a se ascunde de oștile invadatoare care veneau din Est. Veți avea ocazia să vizitați un asemenea oraș subteran cu ale sale tunele, sisteme antice de aerisire, camere de depozitare și uriașe pietre de moară folosite la blocarea pasajelor în caz de urgență. Excursia include și o vizită la un centru tradițional de olărit, solul din zonă fiind folosit de secole pentru producerea vaselor de ceramică. Înnoptare la hotel Boutique 4* zona Cappadocia.

Ziua 5 : Cappadocia.

După micul dejun, ziua începe cu o vizită la un centru de prelucrare manuală a covoarelor tradiționale turcești pentru a admira cum se țes minunatele și migăloasele covoare; călătoria continuă către Goreme, renumită pentru stâncile în formă de coșuri de fum modelate de-a lungul mileniilor de eroziunea eoliană, dar și pentru bisericile săpate în stânci de către primii creștini din secolele 10-13. În continuare se vizitează valea Porumbeilor și Uchisar, unde veți admira miile de căsuțe de porumbei săpate în stânci de-alungul secolelor, iar ziua va fi încununată cu o priveliște panoramică minunată din cel mai înalt punct al regiunii. Înnoptare la hotel boutique 4* din Cappadocia. Opțional Seară turcească (include cina și muzica tradițională într-o locație tradițională).

Ziua 6 : Antalya.

Mic dejun și Check out de la hotel, retur în Antalya cu microbuz/autocar; înnoptare hotel 4* în Antalya.

Ziua 7 : Antalya.

Mic dejun; tur de o zi în Antalya cu vizitarea cartierului vechi Kaleici cu străduțele înguste și casele tradiționale, portul roman de unde veți admira o priveliște minunată, poarta lui Hadrian datând din perioada imperiului Roman, Turnul cu Ceas datând din perioada Imperiului Otoman, etc.
Turul continuă cu vizitarea Cascadei Karpuzkaldiran, spectaculoasă prin căderea acesteia de pe stâncile abrupte direct în Marea Mediterană. Vizita la centre comerciale pentru shopping - piele si bijuterii. Înnoptare în Antalya, hotel 4*.

Ziua 8 : Plecare din Antalya.

Mic dejun și transfer la aeroport și retur în București.

 

Din pacate nu exista impresii pana acum despre aceasta circuit.

Furnizor

TUI