General

CIRCUIT CLISURA DUNARII – OLTENIA 2018

Inscrieri Timpurii – 489 ron

 

Perioada : 29.04 – 01.05.2018/ 08.06 – 10.06.2018/ 29.09 – 01.10.2018

Tarif Inscrieri Timpurii : 489 ron/ persoana

Tarif standard : 559 ron/ persoana

Servicii incluse : 

  • transport autocar licentiat 2*;
  • 2 nopti cazare cu mic dejun, loc in camera dubla, hotel 3* in Drobeta Turnu Severin;
  • vizite conform programului;
  • asistenta turistica.

Nu sunt incluse : biletele de intrare la oboectivele turistice; ghizii locali, muzee; croaziera cu vaporul pe Dunare, orice alt serviciu necuprins in Servicii incluse.

Programul este detaliat mai jos, la sectiunea ” Program „.

 

Pentru rezervari, va rugam sa contactati agentia la unul din numerele de telefon : 0722 558 458/ 0723 455 555 sau pe adresa de email : turism@teron.ro

 

Program

ZIUA 1: Plecare din Bucuresti pe itinerariul Bucuresti – Pitesti - Curtea de Arges - Ramnicu – Valcea – Horezu - Targu Jiu. Vizita Curtea de Arges - biserica inaltata de Neagoe Basarab (1512-1521) este cea mai valoroasa constructie de arta si arhitectura bisericeasca. A fost inceputa in anul 1514 la dorinta lui Neagoe Basarab ce a incredintat constructia manastirii legendarului mester Manole, care cu pretul propriei sale vieti si a vietii sotiei sale, zidita de vie in zidurile bisericii, a realizat acest edificiu.Vizita Horezu – Manastirea Horezu - cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu (1688-1714), inclusa in patrimoniul UNESCO ; atelierul mesterului olar Pietraru- atelier si expozitie cu vanzare, cele mai calitative produse din Horezu. Vizita Targu-Jiu : complexul Brancusi (pentru care simbolurile traditionale romanesti i-au fost sursa de inspiratie toata viata)– Coloana Infinitului, Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor. Vizita Manastirea Tismana – cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romanesca, avand un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul a peste 600 ani; puteti admira Valea si Muntii Cernei. Cazare Hotel 3* in Drobeta Turnu Severin.

ZIUA 2: Mic dejun. Vizita Cetatea Severinului, cladita de regele maghiar Ladislau I (1040-1095) ca fortareata impotriva pecenegilor si cumanilor prezenți în regiune . Vizita Orsova - Mănăstirea Sfânta Ana, situată pe defileul Dunării este asezată pe coama Dealului Mosului, care domină orasul Orsova, ofera unul dintre cele mai bune puncte de belvedere din zona; a fost ctitorită de către ziaristul interbelic Pamfil Seicaru, care a luptat în zona Orsovei în Primul Război Mondial. Optional, croaziera cu vaporul pe Dunare in cea mai frumoasa portiune a Cazanelor Dunarii (cca 3 ore) – puteti admira Tabula Traiana – monument ce atesta trecerea romanilor prin acest loc, Manastirea Mraconia situata pe singura zona ridicata de pe malul Dunarii, Chipul lui Decebal situat pe malul golfului Mraconia, Cazanele Mici (cca 50 lei/persoana). Cazare Hotel 3* in Drobeta Turnu Severin.

ZIUA 3: Mic dejun. Plecare din Drobeta Turnu Severin; veti putea admira piciorul Podului lui Traian, construit intre anii 103-105 de arhitectul Apolodor din Damasc; Vizita Muzeului Portile de Fier – unde puteti vedea ramasitele unui paradis pierdut- insula Ada Kaleh, o oaza cu iz islamic care a disparut odata cu cresterea apelor Dunarii cu peste 30 m, datorita ridicarii barajului de pe Dunare. Plecare pe ruta Craiova – Slatina –Pitesti – Bucuresti.. Vizita Craiova - Palatul Administrativ din Craiova, una din cele mai reprezentative clădiri ale orasului Craiova în stil neoromânesc, cladirea Primariei din Craiova, statuia lui Mihai Viteazul, Biserica Sfanta Treime, Muzeul Olteniei, Parcul Nicolae Romanescu. Vizita manastirea Brancoveni, ce dateaza din anul 1699 si este construita de Constantin Brancoveanu in locul bisericii mici de lemn construita de bunica lui Matei Basarab in anul 1570. Plecare spre Bucuresti.

Din pacate nu exista impresii pana acum despre aceasta circuit.

Furnizor

Total Reisen