General

ARTA ANTICA, MEDIEVALA ȘI BAROCĂ – adresata iubitorilor de artă și tradiții

Sicilia de Nord/ Centru și Apulia 2 – septembrie 2017/ 10 zile

 

Perioada:05.09-14.09.2017
Tarif INSCRIERI TIMPURII: de la 545 euro/pers/sejur+taxe*
*Pretul este valabil pentru primii 10 turisti inscrisi!

 

Trinacria simbolizează SICILIA, acel pămant creat conform legendei de 3 nimfe care au adus cu ele daruri ale pămantului, luate din toate colţurile lumii şi au dat naştere Siciliei cu cele 3 colturi. Acest simbol este reprezentat de 3 picioare unite la centru de capul inaripat al Meduzei…Legenda continua si azi… daca vrei s-o descoperi vino cu noi!
APULIA/PUGLIA sau „il sole del sud” este secretul bine pastrat al Italiei. Geografic,aceasta regiune reprezinta tocul cizmei italiene,dar turistic este o zona unica,cu arhitectura si traditii bine definite,diferite de restul Italiei. Cu influente romane, grecesti dar si orientale,APULIA va asteapta sa descoperiti orasele albe,casele trulli-casute de poveste,livezile de maslini,peisaje minunate, satele pescaresti si plajele albe cu nisip fin.

Servicii incluse:
-transport avion cursa directa low cost, BUCURESTI-PALERMO;
-transport avion cursa directa low cost, PALERMO-BARI;
-transport avion cursa directa low cost, BARI-BUCURESTI;
-1 bagaj de cala de 15 kg/persoana, BUCURESTI-PALERMO;
-1 bagaj de cala de 15 kg/persoana, PALERMO-BARI;
-1 bagaj de cala de 23 kg/persoana, BARI-BUCURESTI;
-1 bagaj de mana mic 42x32x25 cm/persoana;
-transfer aeroport-hotel-aeroport, in PALERMO;
-transfer aeroport-hotel-aeroport, in zona BARI;
-transfer BARI- ALBEROBELLO-POLIGNANO a MARE;
-6 nopti cazare hotel 4*, situat in centru PALERMO, loc in camera dubla standard;
-3 nopti cazare hotel 4*, in zona BARI, loc in camera dubla standard;
-9 mic dejunuri;
-vizita PALERMO;
-vizita ALBEROBELLO;
-vizita BARI;
-asistenta turistica in limba romana.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR:
05.09.2017-BUCURESTI-PALERMO 12.45-14.00
11.09.2017-PALERMO-BARI 07.15-08.25
14.09.2017-BARI-BUCURESTI 12.55-15.40

Servicii neincluse : taxe aeroport 150 euro/persoana; -asigurare storno sau asigurare medicala (recomandate de agentie); -transportul public in orasele vizitate; -intrari la muzee; -ghizi locali si ghizi muzee; -programe optionale; -taxa locala – cca 2 euro/persoana/noapte – se va plati la receptia hotelului; -orice alt serviciu necuprins la ” Servicii Incluse”.

Programul este detaliat mai jos, la sectiunea „Program”.

Program

ZIUA1(05.09.2017)Intalnire pe aeroportul Henri Coanda(Otopeni),terminalul Plecari, ora 10.45 cu insotitorul roman de grup pentru imbarcare cu destinatia PALERMO.Sosire PALERMO ora 14:00.Transfer aeroport-hotel.Vizita pietonala PALERMO-capitala SICILIEI,este un oras modern si plin de istorie,cu un ritm alert de viata si cu numeroase cladiri si monumente valoroase.Cazare Hotel 4*situat central in PALERMO.
ZIUA2(06.09.2017)Mic dejun.Vizita PALERMO-ascunde multe secrete intre zidurile orasului;o lume somptuoasa si luxoasa se afla in spatele usilor inchise;opera din PALERMO,Teatro Massimo,s-a deschis in 1897si a devenit un simbol al orasului,a fost inchisa in 1964pentru mici reparatii si a fost redeschisa dupa 23ani.Este celebra inghetata siciliana pusa intr-o chifla,ca un burger.Cazare PALERMO.
ZIUA3(07.09.2017)Mic dejun.Timp liber sau excursie optionala:CEFALU si MONREALE.In CEFALU se viziteaza Catedrala,una dintre cele mai interesante biserici italiene ridicata in sec al XII-lea;plimbare pe stradutele pitoresti cu cladirile colorate si magazinele micute cu obiecte din ceramica,produse traditionale,papusi etc.La MONREALE-se viziteaza Catedrala,opera romanica de secol XII,renumita pentru mozaicurile sale interioare,care se intind pe circa 10.000mp.Cazare PALERMO.
ZIUA4(08.09.2017)Mic dejun.Timp liber sau excursie optionala TRAPANI si ERICE: Inima SICILIEI.TRAPANI-renumit pentru pescuit(peştele ton-Festivalul Tonului),vinurile de Marsala,sarea de mare şi castelele şi vilele cochete.ERICE-este situat pe varful muntelui San Giuliano,deasupra oraşului TRAPANI;aspectul său este acela al unui burg medieval cu case şi străzi din piatră,alei inguste,curţi cu flori şi peste 60 de biserici mici;oraşul este faimos pentru arhitectura lui şi pentru edificiile importante pe care le găzduieşte,precum Catedrala,Castello di Venere,Castello Pepoli şi Castello Spaniolo;oraşul este renumit si pentru produsele de patiserie traditionale.Cazare PALERMO.
ZIUA5(09.09.2017)Mic dejun.Timp liber sau excursie optionala AGRIGENTO Valea Templelor unde se viziteaza templele lui Juno, Concordiei,Hercules,Zeus din Olimp,Castor si Pollux;vizita SCIACCA port pescaresc istoric,faimos pentru produsele ceramice,baile termale(orasul se numea in trecut Thermae Selinuntinae)si festivalurile religioase.Cazare PALERMO.
ZIUA6(10.09.2017)Mic dejun.Vizita PALERMO:Catedrala,Catacombele Capucinilor, Biserica Martorana;Palazzo dei Normani cu Capela Palatina;in Parcul Garibaldi.Balcescu are un bust asezat chiar langa cel al prietenului sau Giuseppe Garibaldi;parcul are o vechime de peste 100 de ani,fiind fondat in 1886,iar statuia lui Balcescu este strajuita de imensi ficusi cu trunchiuri impletite si de palmieri exotici:"Nicolae Balcescu,grande storico e patriota romeno morte a Palermo"scrie pe soclul statuii revolutionarului de la 1848.Cazare PALERMO.
ZIUA7(11.09.2017)Transfer hotel in PALERMO aeroportul PALERMO. Imbarcare catre Bari,zbor la ora 07.15.Sosire BARI ora 08.25.Vizita ALBEROBELLO,4ore,asezare celebra datorita ansamblului de case Trulli di Alberobello,construit in sec XVI,plasat in 1996 in patrimoniul UNESCO-sunt case din piatra,insa la ridicarea lor nu s-a folosit ciment, mortar,chirpici sau vreun compus care sa lege piatra pusa una peste alta.Oprire in POLIGNANO a MARE-un mic orasel,cu interesantele cladiri suspendate pe tarmul stancos al marii.Vizita BARI "calcaiul" cizmei italiene:Catedrala Sf.Sabino din Bari,Biserica San Nicola cu cripta deosebita unde se gasesc moastele Sf.Nicolae aduse din Turcia in sec XI-lea,Portul Vechi cu Piata de Peste,Teatrul Petruzzelli-al patrulea teatru ca marime din ITALIA.Cazare Hotel4*zona BARI.

ZIUA8(12.09.2017)Mic dejun.Timp liber sau excursie optionala in "pintenul" cizmei italiene-peninsula GARGANO-Monte St.Angelo cu Santuario di San Michele,Pestera unde se spune ca Arhanghelul Mihail s-a aratat episcopilor locali in sec al V-lea,Foresta Umbra-sau padurea intunecata,parte a unei paduri milenare care acoperea promontoriul GARGANO,locul unde se gasesc cele mai frumoase orhidee salbatice din Europa,VIESTE-orasul vechi asezat pe un promontoriu,intre 2plaje cu nisip,avand un castel construit de Frederic al II-lea.Cazare Hotel 4*zona BARI.
ZIUA9(13.09.2017)Mic dejun.Timp liber sau excursie optionala:TARANTO si MASAFRA.In TARANTO:cel mai mare oras din Magna Graeci se viziteaza orasul vechi cu Biserica San Domenico Maggiore fondata de Frederic al ii-lea in sec XIII,Domul din TARANTO cu mozaicuri pretioase si continand colane antice ale unor vechi temple pagane.MASSAFRA: oras cunoscut pentru bisericile sale rupestre din perioada crestina timpurie,sapate in peretii unei rape adanci care trece prin central orasului.Cazare Hotel 4*zona BARI.
ZIUA 10(14.09.2017)Mic dejun.Transfer hotel-aeroport BARI.Zbor direct BARI-BUCURESTI la ora 12.55.

Italia

Partajează asta:EmailListareApreciază:Apreciere Se încarcă...Mai mult

Din pacate nu exista impresii pana acum despre aceasta circuit.

Furnizor

Total Reisen