Republica Dominicana

Republica Dominicana

Things to do - general

Prezentarea generala

Republica Dominicană este un stat din America Centrală, în nordul Mării Caraibilor, situat în partea de est a insulei Hispaniola. A fost declarată cel mai frumos pământ din Lumea Nouă.
Coastele insulei au un decor muntos de o frumuseţe dramatică, culminând cu vârful Pico Duarte (3175 m).
Aproximativ 20% din teritoriul tarii este protejat in rezervatii naturale ale florei si faunei, motiv pentru care exportul anumitor specii de plante si animale este interzis.

Informatii utile

Suprafata:     48.730 km²;
Populatie: 9.760.000 locuitori;
Capitala: Santo Domingo;
Moneda: peso (1 USD apox 35 pesos);
Limba oficiala: spaniola  – peste tot se vorbeste si limba  engleza;
Fus orar: UTC – 4.

Informatii vize

Cetăţenii români pot intra şi rămâne în Rep. Dominicană în scop turistic, pentru o perioadă de până la 90 de zile, fără a obţine în prealabil o viză de intrare, dar având obligaţia de a obţine un card turistic.

Clasificarea hotelurilor

Clasificarea unitatilor de cazare este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea foarte multe unitati de cazare sunt clasificate superior pentru dotarile sau caracteristicile generale ale hotelului (piscina, sali de conferinte, amplasare, etc) si mai putin pentru confortul camerelor. Incadrarea unei unitati de cazare intr-o anumita clasificare revine in mod exclusiv autoritatilor tarii respective.
Țara REPUBLICA DOMINICANA

Atractii

 

1.    Playa del Macao
O plaja perfecta pentru a face surfing. In apropiere se afla inclusiv o epava asa ca daca esti pasionata de scuba... ai ce vedea si sub apa. Pentru activitati extra-beach, viziteaza satul de pescari El Macao – vei avea imaginea clara a unei bucati din trecutul Republicii Dominicane.

2.    Laguna Enriquillo
Un lac sarat urias, gazda a uneia dintre cele mai mari rezervatii de pasari. Vei vedea in toata splendoarea lor si in propriul lor habitat natural pasari flamingo, iguane, crocodili si multe alte creaturi fascinante.

3.     Parcul National de Est
Este unul dintre marile parcuri marine din Caraibe, loc in care salasluiesc nu mai putin de 112 specii diferite de pasari, fiind totodata ecosistem primar pentru alte cateva sute de animale. Locul e  plin de pesteri in care poti admira desene rupestre iar marea e “dotata” cu un recif de corali de mare senzatie pentru scufundatori. Un parc perfect si pentru plimbari romantice.

4.    Bazilica de Nuestra Senora
Un exemplu delicios de arhitectura crestina moderna. Pe 21 ianuarie, in fiecare an, are loc un pelerinaj catre acest loc sfant din Higuey.

5.    Muzeul Casei Regale
Candva centru colonial administrativ pentru toate Indiile Spaniole de Vest, acest muzeu din Santo Domingo gazduieste azi o multime de artefacte si obiecte care au marcat istoria dominicana.

6.    Catedrala Primada de America
Situata in capitala Santo Domingo si construita intre 1514 si 1544 este cea mai veche catedrala din America. Primada emana un aer gotic in decor renascentist. Cunoscuta si sub numele de Catedrala Santa Maria, a fost pe vremuri, loc de refugiu al lui Cristofor Columb.

7.    Plaza de la Cultura
Parc in capitala Santo Domingo, in care se afla un multime de muzeesi galerii de arta. Aici e locul perfect pentru a gusta o felie din tortul cultural al Republicii Dominicane. In plus, parcul e “tapetat” cu o multime de restaurante situate in vechi cladiri renovate.

8.    Muzeul de Chihlimbar
Chihlimbarul este desemnat ca fiind piatra de referinta a Republicii Dominicane iar Muzeul Chihlimbarului, situat in Puerto Plata, este locul din lume in care se pot vedea exemplare extraordinare. Plasat intr-o casa victoriana, muzeul are si un mic gift shop de unde poti cumpara lantisoare sau inele cu chihlimbar aurit.

9.    Muntele Isabel de Torres
O vizita pe muntele Isabel de Torres, din Puerto Plata, iti va incanta ochii cu privelisti de neuitat. Vei merge cu funicularul si, odata ajunsa sus, vei “plonja” in fantasticul peisaj oferit de intreaga insula.

10.    Altos de Chavon
Replica a unui sat spaniol din secolul 16, localizat pe varful unor stanci ce ofera o priveliste fabuloasa asupra raului Chavon. Satul adaposteste multe galerii de arta, magazine, precum si un muzeu arheologic.

 

CHARTER CARAIBE

CHARTER CARAIBE

Republica Dominicana
CARAIBE – CHARTER 2017 Plecare din Madrid   Republica Dominicana – Playa Bavaro 840 Mai mult
CRACIUN SI REVELION IN REPUBLICA DOMINICANA

CRACIUN SI REVELION IN REPUBLICA DOMINICANA

Republica Dominicana
de la 1.687
NOU! SARBATORI DE IARNA EXOTICE! Republica Dominicana   Luxury Bahia Principe Cayo Levantado 5* Mai mult
PLAYA BAVARO Republica Dominicană- TARIF SPECIAL

PLAYA BAVARO Republica Dominicană- TARIF SPECIAL

Republica Dominicana
PLAYA BAVARO – SUPER OFERTA! Perioada 01.05 – 31.10. – de la 840 euro   Tarif Mai mult